نگهداری و مراقبت از گیاهان آپارتمانی

9 نکته ضروری برای حفظ سلامت گیاهان آپارتمانی:

مهم نیست که چه گیاهانی در مجموعه خود دارید، همه آنها نیازهای اولیه مشابهی دارند. در اینجا نحوه نگه داشتن آنها آورده شده است.

تمام مراقبت هایی که برای راضی نگه داشتن گیاهان آپارتمانی انجام می شود در ابتدا ممکن است کمی سخت باشند. با این حال، بیشتر گیاهان شما برای سالم ماندن نیازی به توجه مداوم ندارند. به غیر از یادآوری آبیاری، تعداد زیادی از گیاهان آپارتمانی با مراقبت آسان وجود دارند که تنها چند بار در سال نیاز به نگهداری کمی دارند. وقتی لازم است وارد عمل شوید و هرس کنید یا چند برگ را که شروع به زرد شدن کرده اند جدا کنید، این نکات به شما دانش لازم برای مراقبت از گیاهان خود را می دهد.

  1. آبیاری گیاهان آپارتمانی

همه گیاهان آپارتمانی بسته به نحوه رشد و تغییر در رشد گیاهان در طول فصل، نیاز آبی کمی متفاوت دارند. بهتر است بر اساس نیاز آبیاری کنید نه بر اساس یک برنامه تقویمی مشخص. به طور کلی، گیاهانی که در خاک با زهکشی مناسب در یک ظرف با اندازه مناسب رشد می کنند، باید زمانی آبیاری شوند که 2.5  سانت تا 3 سانتی متر بالای خاک احساس خشکی کند. کاکتوس ها و ساکولنت ها به آب کمتری نیاز دارند. گیاهان گلدار معمولاً کمی بیشتر نیاز دارند. آبیاری بیش از حد یکی از شایع ترین علل مرگ گیاهان آپارتمانی است. اگر مطمئن نیستید که چقدر آبیاری کنید، بهتر است در قسمت خشک اشتباه کنید تا اینکه به گیاهان خود رطوبت بیش از حد بدهید.

نگهداری از گیاهان آپارتمانی
مراقبت از گیاهان آپارتمانی

جهت آشنایی با انواع بذر هندوانه و خرید بذر هندوانه اینجا کلیک کنید!

  1. گیاهان آپارتمانی را به صورت دوره ای کود دهید.

مانند آبیاری، قانون آسانی برای دانستن میزان کود دادن وجود ندارد: این به سرعت رشد و سن گیاه و زمان سال بستگی دارد. اکثر گیاهان آپارتمانی در بهار و تابستان جهش رشد می کنند، بنابراین بهترین زمان برای کود دادن به آنها است. در طول روزهای کوتاه پاییز و زمستان، اکثر گیاهان آپارتمانی به کود زیادی نیاز ندارند. دستورالعمل های برچسب را دنبال کنید تا بدانید چه مقدار غذای گیاهی باید استفاده کنید.

مراقبت و کود دهی به گیاهان خانگی
مراقبت و کود دهی به گیاهان خانگی

مانند آبیاری بیش از حد، مهم است که از کود دهی بیش از حد گیاهان آپارتمانی خودداری کنید. کود بیش از حد می تواند ریشه های آنها را بسوزاند و رشد آنها را متوقف کند. برای واریته های گلدار از کودی استفاده کنید که سه عدد روی برچسب (به ترتیب نیتروژن، فسفر و پتاسیم) نسبتاً برابر باشد. اگر مقدار نیتروژن خیلی زیاد باشد، گیاه ممکن است برگ های زیادی داشته باشد، اما گل های کمی داشته باشد.

  1. تکثیر گل های آپارتمانی

چندین نوع از گیاهان آپارتمانی هر چند وقت یکبار از طریق تقسیم یا روش های دیگر تکثیر می شوند. این به جوان سازی و تشویق به رشد تازه کمک می کند. بعلاوه، این یک راه ارزان برای به دست آوردن گیاهان بیشتر از گیاهانی است که در حال حاضر دارید.

برخی از گیاهان آپارتمانی، مانند بروملیادها، شاخه های جدیدی را در پایه گیاه می فرستند یا به صورت افست می فرستند که می توانید آنها را تقسیم کرده و در گلدان های جدید قرار دهید. گیاهان آپارتمانی بالارونده مانند فیلودندرون و پوتوس در جایی که ساقه آنها با خاک تماس پیدا می کند، ریشه های جدیدی تشکیل می دهند، بنابراین آنها کاندیدهای خوبی برای شروع گیاهان جدید از قلمه هستند. و شما می توانید بنفشه های آفریقایی جدید را از یک برگ ریشه کنید. فقط انتهای ساقه را برای چند هفته در مقداری آب قرار دهید.

مراقبت و تکثیر گلهای آپارتمانی
مراقبت و تکثیر گلهای آپارتمانی

سایر گیاهان آپارتمانی، مانند گیاه عنکبوتی و بگونیا توت فرنگی، با قرارگیری در آب تولید مثل می کنند. ریشه زایی آنها برای شروع گیاهان جدید بسیار ساده است. معمولاً فقط کافی است پایه گیاهان را چند روز در آب خیس کنید تا به رشد ریشه آنها کمک کنید و سپس می توانید آنها را در خاک بکارید.

جهت آشنایی با انواع بذر خربزه و خرید بذر خربزه اینجا کلیک کنید!
  1. گیاهان آپارتمانی بیش از حد رشد کرده را دوباره بکارید

مطمئن نیستید که آیا گیاهان آپارتمانی شما نیاز به گلدان مجدد دارند؟ سیستم های ریشه را بررسی کنید. اگر ریشه ها به دور داخل ظرف می چرخند، ممکن است زمان آن رسیده باشد که گیاه را دوباره گلکاری کنید. اگر گیاه از گلدان خود بیشتر شده است، می توانید آن را در ظرف کمی بزرگتر پیوند بزنید. اگر می‌خواهید آن را در همان گلدان نگهداری کنید، مقداری از ریشه‌ها را با یک چاقوی تیز جدا کرده و با استفاده از خاک گلدان تازه آن را در ظرف بکارید.

همانطور که گیاهان آپارتمانی خود را تغییر می دهید، زمان خوبی برای تقسیم گیاهان دارای ساقه های متعدد برای ایجاد گیاهان جدید است. بهار و تابستان بهترین فصل برای گلدان مجدد گیاهان آپارتمانی شماست.

  1. برای رشد گلهای آپارتمانی گرد و غبار را از آنها پاک کنید.

نگهداری از گلهای آپارتمانی
نگهداری از گلهای آپارتمانی

تقریباً همه گیاهان آپارتمانی با تمیز کردن منظم ظاهر بهتری دارند. گرد و غبار روی برگ ها جمع می شود، بنابراین آنها را با دوش ملایم آب با دمای اتاق بشویید یا اگر گیاهان دارای برگ های کرک دار هستند (که می تواند رطوبت را حفظ کرده و بیماری را تحریک کند) آنها را با یک برس نرم عاری از گرد و غبار کنید. برای گیاهانی که برگ های صاف دارند، می توانید از پارچه ای استفاده کنید تا گرد و غبار جمع شده روی برگ ها را به آرامی پاک کنید. این نه تنها ظاهر گیاه شما را بهبود می بخشد، بلکه در واقع به جذب نور بیشتر کمک می کند.

  1. نگهداری گل و گیاه و هرس کردن آن

شما می توانید در هر زمانی از سال هرس کنید، اما پاییز زمان طبیعی برای هرس، پس از یک تابستان رشد است. دلایل اصلی هرس گیاهان آپارتمانی، بهتر جلوه دادن آنها و جلوگیری از بزرگ شدن بیش از حد آنهاست. مانند تکثیر، برش گیاهان آپارتمانی بیش از حد رشد کرده به ارتفاع 4 تا 6 اینچ به جوانسازی آنها کمک می کند. این تکنیک در تشویق رشد جدید گیاهان دنباله‌دار مانند پیچک سوئدی و پوتوس که ممکن است در پایه‌هایشان خالی شده باشند، مؤثر است. سعی کنید برش های خود را درست بالای مجموعه ای از جوانه ها یا شاخه های جانبی روی ساقه ای که می خواهید برش دهید ایجاد کنید. اینجاست که رشد جدید شروع خواهد شد. همچنین، برای جلوگیری از گسترش مشکل، برگ ها و ساقه های مرده یا بیمار را جدا کنید.

نیشگون گرفتن به معنای برداشتن نوک ساقه، چه با ناخن یا هرس است. برای تشویق رشد جوانه های کناری، نوک ساقه و بالای برگ ها را بیرون بیاورید. گیاهانی که به سرعت رشد می کنند اغلب با نیشگون گرفتن مکرر به بهترین شکل به نظر می رسند تا فشرده و پرتر شوند.

نگهداری از گل و گیاه
نگهداری از گل و گیاه
آشنایی با انواع بذر خیار گلخانه ای، اینجا کلیک کنید!
  1. گل های سر مرده و حذف برگ های در حال مرگ

گلهای پژمرده را از گیاهان خود جدا کنید تا شکوفه های بیشتری را تشویق کنید و از مشکلات بیماری جلوگیری کنید. در حالی که در حال انجام آن هستید، حتما برگ های زرد، قهوه ای یا پژمرده را بردارید. از یک هرس دستی با تیغه باریک یا قیچی تیز برای ایجاد یک برش تمیز بدون پاره شدن ساقه گیاه استفاده کنید. بهتر است قبل از اینکه به سراغ گیاه دیگری بروید، تیغه های هرس خود را با الکل پاک کنید تا از انتشار هر گونه آفت و بیماری جلوگیری کنید.

نگهداری از گل و گیاه
نگهداری از گل و گیاه
  1. کنترل آفات حشرات

معمولاً چندین حشره به گیاهان آپارتمانی حمله می کنند. اسپری حشره یک درمان آسان و مؤثر برای اکثر آفات مانند شته ها و کنه های عنکبوتی است. اسپری شدید آب از شیلنگ به از بین بردن جمعیت این آفات نیز کمک می کند. مالش الکل روی حشرات دارای پوشش مومی مانند فلس و شپشک آردآلو موثر است. با پنبه روی آن ضربه بزنید.

مهم نیست از چه درمانی استفاده می کنید، ثابت قدم باشید. برای آفاتی که به سرعت تکثیر می شوند مانند شته ها و کنه های عنکبوتی، ممکن است لازم باشد گیاهان را هفته ای یکبار به مدت یک ماه یا بیشتر درمان کنید تا از شر آفات خلاص شوید.

مراقبت از گیاهان در مقابل حشرات
مراقبت از گیاهان در مقابل حشرات

مگس های قارچی مگس های سیاه ریز هستند که در اطراف خاک وزوز می کنند و یک آفت رایج گیاهان آپارتمانی هستند، اگرچه اغلب با مگس میوه اشتباه گرفته می شوند. هنگامی که گیاهان بیش از حد آبیاری می شوند، معمولاً پشه های قارچی را به تعداد زیاد می بینید. بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و مطمئن شوید که برگ های مرده روی سطح خاک را پاک کرده اید. در موارد شدید، ممکن است بخواهید گیاه خود را در خاک تازه و یک ظرف تمیز مجدداً گلدان کنید.

جهت آشنایی با انواع بادمجان و خرید بذر بادمجان گلخانه ای اینجا کلیک کنید
  1. مراقب بیماری های گیاهان آپارتمانی باشید

گیاهان آپارتمانی بیمار یا برگ ها یا ساقه های آسیب دیده را در حین رشد از بین ببرید تا از گسترش بیماری جلوگیری کنید. برخی از بیماری ها توسط حشرات منتقل می شوند، بنابراین کنترل جمعیت حشرات به جلوگیری از این مشکلات کمک می کند. چند بیماری رایج گیاهان آپارتمانی که باید مراقب آنها بود عبارتند از: کپک پودری (به نظر می رسد مانند لکه های سفید پودری روی برگ ها)، لکه های قارچی برگ (می تواند لکه های زرد، قهوه ای یا سیاه روی برگ ها باشد) و پوسیدگی ریشه. ریشه ها معمولاً در اثر آبیاری بیش از حد دچار پوسیدگی می شوند.

25 گیاه آپارتمانی مقاوم که در خانه شما رشد می کنند

اگر باغبان مبتدی هستید، دستانتان همیشه گلی است، یا به نظر می رسد همیشه فراموش کرده اید که گیاهان خود را آبیاری کنید، باید یکی از این گیاهان خانگی را در نظر بگیرید که بسیار مقاوم هستند. این گیاهان نه تنها زیبا و جالب هستند، بلکه مراقبت از آنها آسان است، مقاوم هستند و کمی بی توجهی را تحمل می کنند. در اینجا 25 نمونه از بهترین گلهای آپارتمانی مقاوم را معرفی کرده ایم که برای رشد و لذت بردن شما آورده ایم.

  1. پوتوس (Epipremnum aureum)
  2. سانسوریا (Sansevieria trifasciata)
  3. گیاه عنکبوتی (Chlorophytum comosum)
  4. آلوئه ورا (Aloe barbadensis)
  5. درخت ماداگاسکار
  6. آگلونما (Aglaonema sp.)
  7. Kalanchoe Blossfeldiana
  8.  فیکوس (Ficus elastica)
  9. بروملیادها (Bromeliaceae)
  10. گیاه یشم (Crassula ovata)
  11. زبرا هاورثیا (Haworthiopsis fasciata)
  12. نخل دم اسبی (Beaucarnea recurvata)
  13. ارکیده Phalaenopsis (Phalaenopsis spp.)
  14. زاموفیلیا(Zamioculcas zamiifolia)
  15. کاکتوس کریسمس (Schlumbergera)
  16. شفلورا
  17. Aspidistra elatior
  18. سوسن صلح (Spathiphyllum sp.)
  19. گیاه طناب هندو (Hoya carnosa compacta)
  20. شبدر بنفش (Oxalis triangularis)
  21. کافیر لیلی (کلیویا مینیاتا)
  22. گل فلامینگو (Anthurium Sp.)
  23. Pallor Palm (Chamaedorea elegans)
  24. کاکتوس (Cactaceae)
  25. فیلودندرون (Philodendron Sp.)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن